BRICHART


Een dynamische en sterk groeiende onderneming

De firma Brichart werd in 1928 opgericht in Marbais en kende sindsdien een zeer sterke groei. Ze telt vandaag meer dan 130 werknemers en is actief op een vijftigtal locaties verspreid over de provincies Luik, Namen en Waals-Brabant. Jaar na jaar zet Brichart extra middelen in om de voortdurende groei van het bedrijf te ondersteunen, zonder daarbij ooit zijn belangrijkste opdracht uit het oog te verliezen: zijn klanten op deskundige wijze adviseren en kwaliteitsvolle producten en diensten leveren. De onderneming heeft altijd gestreefd naar duurzame relaties met haar klanten om de ontwikkeling van de landbouw en het voortbestaan van het beroep veilig te stellen.

Marktleider in Wallonië … en in België!

Brichart is marktleider in de sector van de landbouwbenodigdheden in Wallonië. De activiteiten omvatten de distributie en de productie van een ruim assortiment veevoederproducten, maar ook zaden, plantenvoeding en plantenbeschermingsmiddelen. Brichart verzorgt ook de ontvangst en de afzet van granen en olie- en eiwithoudende gewassen. Die activiteit is goed voor de helft van de omzet en bezorgt de onderneming haar positie van Belgisch marktleider! De klanten van het bedrijf zijn de professionele landbouwers, maar ook de verwerkende industrie waar de grondstoffen van de telers naartoe gaan. Brichart is ook een belangrijke partner van een groot aantal zelfstandige handelaars, vooral in streken in Wallonië waar de onderneming zelf minder aanwezig is. Zo kan het bedrijf indirect toch actief zijn in deze regio’s.

Een onderneming in het hart van Wallonië …

De kantoren van Brichart liggen in de industriezone van Sombreffe. Op dezelfde locatie staat ook een moderne en beveiligde opslagloods waarlangs een groot gedeelte van de gewasbeschermingsmiddelen passeert die de Groep Wal.Agri op de markt brengt. Via meer dan 50 depotwinkels bereikt Brichart een optimale dekking van het Waalse grondgebied. Hun gedecentraliseerde ligging biedt de klanten heel wat voordelen qua nabijheid, snelheid en beschikbaarheid. Dankzij die vestigingen het werk van de 25 technisch-commerciële vertegenwoordigers kan Brichart rechtstreeks meer dan 6000 klanten bevoorraden en van ongeveer 3000 telers granen innemen. Sinds 1998 zijn de transportactiviteiten ondergebracht bij dochteronderneming LIVAGRO die beschikt over een twaalftal vrachtwagens. Met de moderne en hyperuitgeruste infrastructuur van zowel de Silos de la Meuse in Luik als het terrein in Farciennes beschikt Brichart bovendien over twee locaties langs grote waterwegen. Ze bieden Brichart een aanzienlijke opslagcapaciteit voor multiproducten, meststoffen en graangewassen, en optimale transportmogelijkheden voor zijn goederen.

Kwaliteitsvolle producten en diensten!

Brichart verkoopt alleen betrouwbare en kwalitatief hoogstaande producten. Om de tevredenheid van de klanten, veehouders én landbouwers, te garanderen, gaan alle producten gepaard met een uitstekende technisch-commerciële ondersteuning. Net als de andere ondernemingen van de Groep, draagt Brichart sinds 2002 de GMP-certificering en hecht het bedrijf een bijzonder belang aan de traceerbaarheid van de ingenomen en verhandelde producten.

 

Onze bedrijven


                      Onze Tools


Contact


Wal.Agri SA

Rue de la Basse-Sambre, 16
B-5140 Sombreffe
Tél: 071/82.82.82
Fax: 071/82.82.99

Contacteer ons