Plantenbescherming


Zijn teelten beschermen is een goede Kwalitatief en Kwantitatief oogst verzekeren ! 

Om zich goed te kunnen ontwikkelen moeten planten gezond zijn. Ze moeten zich dagelijks weren tegen de aanvallen en de druk van een groot aantal vijanden zoals ziektes, schadelijke dieren en adventieve planten. Van het zaaien tot het oogsten leveren de firma’s Brichart en Lebrun aan landbouwers aangepaste, maar vooral ook duurzame fytofarmaceutische oplossingen.

Het bedrijf doet zelf onderzoek om de best presterende producten te selecteren bij bekwame leveranciers. Die worden uiteraard gekozen om hun efficiëntie en prijs-kwaliteitverhouding, maar ook op basis van criteria als milieuvriendelijkheid en bescherming van de gebruiker. Bij het zoeken naar de meest geschikte oplossingen voor de landbouwers, wordt ook rekening gehouden met het probleem van de resistentie van ziektes en adventieve planten.

Na de selectie van de producten, worden er over een periode van twee tot drie jaar in het bedrijf zelf proeven op gedaan. Zo kan de kwaliteit van de nieuwe producten en hun integratie in een beschermingsschema zo goed mogelijk worden beoordeeld. Brichart en Lebrun bieden een zeer ruim assortiment producten aan afkomstig van fytofarmaceutische bedrijven actief op de Belgische markt.


Brichart en Lebrun verdelen een compleet assortiment zorgvuldig bestudeerde, kwalitatief hoogstaande gewasbeschermingsmiddelen voor de professionele markt in Wallonië. De teams van vertegenwoordigers spelen een cruciale rol, want het is hun taak de landbouwers op basis van hun kennis van de producten en gebruikstechnieken deskundig en aan elke specifieke situatie aangepast advies te geven. Ze bekijken elk bedrijf in zijn globaliteit, maar houden tegelijk rekening met de concrete omstandigheden van elke teelt afzonderlijk. Onze technici richten hun advies ook op de toepassing van goede landbouwpraktijken, of anders gezegd, het naleven van de vier begrippen: een goed product, goede instrumenten, een goed gebruik en de goede plaats. Behalve de klassieke productassortimenten, biedt Wal.Agri ook assortimenten aan voor gespecialiseerde markten zoals bijvoorbeeld BIO.

 

 

 

Onze bedrijven


                      Onze Tools


Contact


Wal.Agri SA

Rue de la Basse-Sambre, 16
B-5140 Sombreffe
Tél: 071/82.82.82
Fax: 071/82.82.99

Contacteer ons