Veevoeding

Kwaliteitsvoeders

De Groep Wal.Agri ontwikkelt, produceert en verkoopt een compleet assortiment kwalitatief hoogstaande enkelvoudige veevoeders en mengvoeders, bedoeld voor professionele veehouders. Voor particulieren die schapen, konijnen, kippen of paarden houden, biedt de Groep in de depotwinkels ook een uitgebreid assortiment voeders in zakken aan. Als dochteronderneming van de Groep AVEVE verdeelt Wal.Agri ook de voeders van AVEVE VEEVOEDING, de belangrijkste dierenvoederproducent in België. Zijn productie-eenheden in Merksem en Aalter stellen kwaliteit centraal. Kwaliteit is binnen Wal.Agri gebaseerd op internationaal erkende normen zoals FCA en HACCP. Deze normen garanderen de traceerbaarheid van de veevoeders in alle fases van de productie, verwerking, distributie en opslag. Met een optimale dekking van het grondgebied en onze dochterondernemingen voor transport en logistiek garanderen we onze klanten snelheid en beschikbaarheid. De veehouders kunnen er voor kiezen om de goederen bij hen op het bedrijf te laten leveren, of ze zelf op te halen in de dichtstbijzijnde depotwinkel.

Een globale aanpak, aangepaste antwoorden

Brichart en Lebrun willen een complete service aanbieden voor voeding! Voor een kwaliteitsvolle productie en optimale gezondheid van het vee is aangepaste voeding van het allergrootste belang. De Groep Wal.Agri investeert in onderzoek en innovatie om een assortiment vernieuwende veevoeders te kunnen aanbieden voor jongvee, melkvee én vleesvee. Binnen elk assortiment zijn er verschillende soorten voeders beschikbaar: enkelvoudige voeders, mengvoeders, mengelingen op maat, mineralen, melkpoeder. Omdat Wal.Agri zo dicht mogelijk wil aansluiten bij wat de veehouders beogen, bieden wij de mogelijkheid verschillende componenten te mengen tot voeders op maat, aangepast aan de specifieke behoeften van elke veestapel.

Specifiek advies voor een optimaal resultaat!

Behalve op ons aanbod aan kwalitatief hoogwaardige voeding kunnen de veehouders ook rekenen op het professionele advies en de gepersonaliseerde aanpak van onze technisch-commerciële vertegenwoordigers. Het advies van onze teams richt zowel op de specifieke behoeften van de dieren zodat ze beter presteren, maar zonder daarbij hun gezondheid en welzijn uit het oog te verliezen, als op de beste prijs-kwaliteitverhouding zodat voor de veehouders de rentabiliteit verhoogt en voor de consumenten de kwaliteit van de eindproducten is gewaarborgd. Naast hun theoretische en praktische kennis, gebruiken onze technisch-commerciële medewerkers ook technische, innovatieve tools om steeds professioneler te kunnen werken. Onze technici beschikken over rantsoenberekeningsprogramma’s die de meest aangewezen formules kiezen om optimale rantsoenen voor te stellen, waarbij ze ook rekening houden met de rentabiliteit voor de veehouder. Omdat het veevoederaanbod voortdurend evolueert, kan de klant steeds beter worden ondersteund om zijn bedrijf winstgevender te maken.

Jongvee

Een goed opfokschema vanaf de eerste levensfase is een essentiële investering in de toekomst van een veestapel, of dat nu een melkveestapel is of een vleesveestapel. Gezond en veilig startvoer voor kalveren is de basis voor de goede ontwikkeling van die veestapel. Startvoeders voor jonge dieren moeten de immuniteit van de kalveren stimuleren en ook de werking van de pens door vroeg genoeg vaste voeding te geven. Het jongvee vertegenwoordigt de toekomst van uw veestapel en dus ook die van uw bedrijf! Het is van het grootste belang dat kalveren in hun eerste jaar gezond en gelijkmatig kunnen opgroeien, want een achterstand opgelopen in deze fase is later nog moeilijk in te halen.

Vleesvee

Wij willen onze veehouders de beste producten aanbieden zodat ze de beste resultaten kunnen bereiken, zowel in de groei- als in de afmestfase. In het begin ondersteunen we vooral de optimale groei van het vee. In deze fase moet de meeste aandacht gaan naar de ontwikkeling van het skelet. Dat zal het eindresultaat voor de veehouder alleen maar ten goede komen. Daarna willen we de mester een perfecte en voordelige afmest van zijn dieren verzekeren. Die vormt de garantie voor de kwaliteit van zijn eindproduct en voor een maximaal rendement bij de slacht. Tijdens de mestfase moet daarom vooral worden ingezet op het energieaanbod om spiermassa te ontwikkelen. Iedere veehouder heeft zijn eigen strategie: wel of geen ruwvoer gebruiken, aanvullen met industriële bijproducten … . Onze technisch-commerciële medewerkers houden rekening met deze verschillen in aanpak en helpen om uit het ruime assortiment de optimale voeding te kiezen.
Melkvee


Elke melkveehouder streeft naar een gezonde veestapel die een topproductie levert en dat tegen een redelijke prijs. In de melkveesector is kostenbewustzijn inderdaad cruciaal. De rantsoenen moeten daarom zodanig worden afgestemd dat de voeding met de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding wordt bekomen. Maar dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van de voeding, want dan zou de productie kunnen dalen, en elke liter melk telt! Onze technisch-commerciële medewerkers helpen hun klanten de meest evenwichtige rantsoenen te bepalen die competitiviteit en productiviteit combineren. Ze geven optimaal advies bij het uitwerken van de rantsoenen en houden daarbij rekening met de reële productie en cijfers van het bedrijf. Wal.Agri biedt een ruim assortiment voeders aan, zowel voor kalveren en fokvaarzen als voor melkkoeien.
 

Onze bedrijven


                      Onze Tools


Contact


Wal.Agri SA

Rue de la Basse-Sambre, 16
B-5140 Sombreffe
Tél: 071/82.82.82
Fax: 071/82.82.99

Contacteer ons