zaden

" De Keuze van een varieteit de eerste stap naar rentabiliteit ! ... "

Het zaaigoed dat de dochterondernemingen van de Groep Wal.Agri aan hun klanten-landbouwers verkopen, komt gedeeltelijk van AVEVE. De moedermaatschappij bepaalt samen met de afdeling ‘Zaden’ van Wal.Agri de rassenkeuze en kweekt het zaaigoed.

De nieuwe graanrassen worden eerst gedurende een jaar gescreend op het proefstation in Neerhespen. Daarna worden ze gedurende twee jaar onderworpen aan tests met het oog op toelating tot de nationale rassenlijst. Als de testresultaten afdoend zijn, wordt de variëteit opgenomen in de nationale rassenlijst en kan ze op de markt worden gebracht. Het basiszaaigoed van de nieuwe variëteiten gaat naar de graanbouwers-vermeerderaars en zal worden geoogst volgens strenge normen, verpakt in de stations van de Groep en tenslotte geleverd aan de landbouwers. Elke zak of big bag met zaaigoed krijgt een uniek identificatielabel wat een uitstekende traceerbaarheid waarborgt. Pregrass, een dochteronderneming van de Groep AVEVE, volgt alle soorten grassen op. Die worden meestal vermeerderd bij veehouders en vervolgens verpakt in de installaties van de Groep.

Zorg voor de kwaliteit van de eindproducten begint bij Wal.Agri al in het kiemstadium.
Een geavanceerd traceerbaarheidsysteem en een doorgedreven kwaliteitscontrole garanderen de klant zaaigranen van superieure kwaliteit. Brichart en Lebrun verdelen alle soorten in België geproduceerd of ingevoerd zaaigoed, zoals voor koolzaad, voederbieten, groenbemesters enz.

Het aangeboden assortiment voldoet aan de behoeften van de landbouwers en zelfs aan die van tuinliefhebbers. Voor elke soort worden de nieuwste ontwikkelingen met de grootste aandacht gevolgd om de producenten die variëteiten te kunnen aanbieden die het productiefst en meest ziekteresistent zijn en de beste input-outputverhouding hebben.

 

Onze bedrijven


                      Onze Tools


Contact


Wal.Agri SA

Rue de la Basse-Sambre, 16
B-5140 Sombreffe
Tél: 071/82.82.82
Fax: 071/82.82.99

Contacteer ons