Inleiding

Tot voor enkele jaren was de graanmarkt relatief stabiel en voorspelbaar. Bepaalde maatregelen zoals het ingrijpen van de Europese Unie bij sterke prijsdalingen, exportsteun en importcontrole waren bedoeld om de markten te regelen en de producenten een minimumprijs te garanderen.


 

Tegenwoordig is het merendeel van deze maatregelen opgeheven en heeft de volatiliteit de macht gegrepen op de markten, die nu de speelbal zijn van plotse prijsschommelingen. Het wankel evenwicht tussen consumptie en productie, het geleidelijk verdwijnen van de vangnetten, de toegenomen internationale concurrentie en de financiële speculatie zijn de belangrijkste oorzaken van de volatiliteit van de prijzen. Deze metamorfose van de markten veroorzaakt verhoogde risico’s en onzekerheid voor de marges van de ondernemingen verbonden aan de landbouwsector. Het managen van die veranderde markten wordt dan ook een prioriteit voor de bedrijven uit de sector.


 Wat doen we nu we ons bewust zijn van die evolutie en haar gevolgen?

De Groep Wal.Agri begeleidt haar klanten bij het managen van het prijsrisico door actieve oplossingen aan te bieden om hun marges veilig te stellen, waarbij we hen tegelijk hun competitiviteit helpen verhogen. Wal.Agri biedt daarom twee tools aan waarmee klanten in de eerste plaats de evolutie op de markten kunnen volgen en de prijsrisico’s kunnen dekken en in de tweede plaats de valorisatie van de productie kunnen optimaliseren op basis van haar kostprijs.  

 

Onze bedrijven


                      Onze Tools


Contact


Wal.Agri SA

Rue de la Basse-Sambre, 16
B-5140 Sombreffe
Tél: 071/82.82.82
Fax: 071/82.82.99

Contacteer ons