Groep Wal.Agri

De Groep Wal.Agri bundelt de centrale diensten van verschillende ondernemingen actief in de agrarische distributiesector en maakt op haar beurt deel uit van de Groep AVEVE, de belangrijkste leverancier van land- en tuinbouwproducten in België. Wal.Agri is als leverancier van landbouwbenodigdheden marktleider in Wallonië. Haar dochterondernemingen Brichart en Lebrun verdelen en produceren een ruim assortiment dierenvoeding, maar ook zaden, plantenvoeding en plantenbeschermingsmiddelen. De Groep is in België ook de belangrijkste innemer van granen en olie- en eiwithoudende gewassen. Ze verzorgt de ontvangst, opslag en afzet van de granen verbouwd door haar klanten-landbouwers en levert ze aan de fabrieken die de eerste verwerking uitvoeren. 


Logistiek, transport en opslag zijn binnen Wal.Agri ondergebracht bij de dochterondernemingen Livagro nv, SD Trans nv, Les Silos de la Meuse nv, Escaut Silos nv en Ets. Delbecque. 

 

Onze ambitie

Wal.Agri wil een toonaangevende onderneming voor landbouwbenodigdheden zijn voor de hele sector en tegelijk de ideale partner blijven voor haar klanten. Klantgerichtheid, nabijheid, rentabiliteit, deskundigheid en veiligheid zijn de begrippen waar de Groep voor staat. Ze maken het haar mogelijk zo dicht mogelijk bij haar klanten te staan en de kennis te verwerven die nodig is om hen te adviseren en samen de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan.

 Onze missie

De Groep Wal.Agri wil langs haar dochterondernemingen op een duurzame en rendabele manier haar leiderspositie versterken op de Waalse markt van de landbouwbenodigdheden, de ontvangst en de afzet van granen.

De Groep wil deze missie bovendien waarmaken door aandacht voor het leefmilieu en maatschappelijk welzijn te integreren in haar strategie. Anderzijds zijn we in de agroalimentaire keten de schakel die het dichts bij de landbouwer staat. Daarom vinden we het belangrijk om niet alleen onze doelstellingen te halen, maar tegelijk ook het imago van onze beroepssector, de landbouw, te verdedigen.

De specifieke opdracht van de holding Wal.Agri nv is de activiteiten die nodig zijn om de commerciële dochterondernemingen goed te laten functioneren efficiënter te centraliseren.

 


Onze bedrijven


                      Onze Tools


Contact


Wal.Agri SA

Rue de la Basse-Sambre, 16
B-5140 Sombreffe
Tél: 071/82.82.82
Fax: 071/82.82.99

Contacteer ons